Vecka 36

Skolstarten har, trots allt fungerat bra på både Rolfstorp och Skällinge. Både i Rolfstorp och Skällinge upplever både lärare och elever som jag har talat med att det är kul att vara tillbaka i skolan och att stämningen är god.
Det märks dock att organisationen är ny och både i Rolfstorp och Skällinge har vi haft smärre saker som inte fungerat problemfritt, i första hand schematekniska aspekter. Dessa hoppas vi dock är åtgärdade nu även om vi flaggar för att det kan komma en eller ett par schemaändringar till.

Skolbussarna

Det har varit stora störningar i busstrafiken under uppstarten. Det gäller inte bara ute hos oss utan i stora delar av kommunen. Hallandstrafiken tillsammans med Håkan Olsson på trafiken har jobbat jättehårt med att åtgärda problemen  och även om de inte kan lova att bussarna kommer gå helt enligt plan denna vecka så skall de göra de inom kort.

Slöjd Rolfstorp 7-9

Eftersom vi har vissa problem med den tillfälliga lokal där vi skulle ha haft slöjd kommer 7-9 att bussas ner till Göthrik för slöjd från och med nästa vecka. Åk 3 i Skällinge och Rolfstorp kommer fortsatt att ha slöjd i vår tillfälliga lokal. Vi kommer inte kunna använda en lika stor del av lokalen som vi hoppats på, åk 3 får plats i den del som finns kvar med 7-9 får det inte. Jag har kontakt med byggledaren för skolan som hjälper oss att titta på den tillfälliga lokalen och jag återkommer med mer information under senare veckobrev.

Schemaförändringar 7-9

Det uppstod håltimmar i schemana för åk 7 och 9. Dessa har vi åtgärdat nu. Åtgärden innebär att åk 7 kommer att blandas i bild och NO-labb i tvärgrupper i klasserna, och åk 9 på samma sätt i bild och musik.
Förändringen innebär också dessvärre att vi får ett lärarbyte för åk 7 i spanska.  Istället för Emmi kommer nu Ann Molander att undervisa åk 7 i spanska.  Förändringen gäller från och med nästa vecka.

Elevhälsan

Vi har nu en fullt utbyggd elevhälsa på plats. Lina Kröger heter vår nya kurator. Helena Olsson är fortfarande vår skolsköterska. Göran Strandlycke är ny speciallärare och Gunnel Hentilä är ny skolpsykolog. Under de första veckorna kommer de att göra flera lektionsbesök för att bekanta sig med våra elever och berätta om sin verksamhet. Det känns väldigt positivt att vi har alla delar på plats och jag hälsar de välkomna till skolan.

Information F-3 Rolfstorp

Föräldramöte hålls den 9:e september 1830

Information 7-9 Rolfstorp

Föräldramöte hålls den 10:e september 1830

Information F-3 Skällinge

Föräldramöte hålls den 8:e september 1830
Tobias Ramstedt
Rektor Rolfstorp och Skällinge skolor.