Skoldans för år 9

Kommungemensam danskväll för år 9
<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:11.0pt; mso-ansi-font-size:11.0pt; mso-bidi-font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;}
Danskvällen kommer hållas i Idrottshallen Varberg den 13 mars mellan kl 19.00-21.30.

Buss från Skällinge skola kl.18.15
Buss från Rolfstorp skola kl.18.25
Hemfärd kl.21.40.

Information till dig förälder!

v.11 är DansInspiratörerna i er kommun

DansInspiratörerna har under de senaste 18 åren undervisat närmare 1/2 miljon elever på högstadie- och gymnasienivå runt om i landet på skoltid.
Vi består av 3 erfarna, utbildade danspedagoger som är ute i ca 70 kommuner per år.

Ett sätt att minska våld och droger är : Att som ung få lära sig att dansa och få möjlighet att uppleva en danstillställning med levande musik.
Våra professionella danspedagoger lär ut och inspirerar i bugg, foxtrot och vals under en 1/2 skoldag.
I samband med detta håller vi sedan en drogfri danskväll med ett fräscht dansband. Där möter också ungdomarna andra dansinspirerade elever i kommunen.

Vår pedagogik går ut på att undervisa stora grupper, då man utnyttjar elevens känsla av att bli lite anonym, istället för att synas när man ska göra ngt med kroppen man ej är van vid, t.ex. att hålla i en kille/ tjej man aldrig skulle hålla i annars.

På knappt 3 h lär sig eleverna att dansa bugg med ngr turer (där killarna lär sig att föra och tjejerna att följa), foxtrot (runt i rummet , med svängar) och vals.

Vi tar också upp vett och etikett på dansgolvet bl.a. uppbjudning.
På ett naturligt sätt tar vi också upp det olämpliga i att använda droger/alkohol.
Det är viktigt att ge eleverna modet att våga dansa, ett redskap att inse att man klarar sig utan droger!
             
Under kvällen kommer de att ledas av våra pedagoger och det band som spelar. Förutom oss kommer också ett stort antal vuxna från skolorna att vara närvarande. OBS Det är inte bal, så man behöver ej balklänning m.m. Bara vara normalt  uppklädd!

Att kunna dansa är en social kompetens och detta tillfälle är en unik chans för era ungdomar att få möta ett alternativt och aldrig utdöende sätt att umgås.

 Med vänlig hälsning/
DansInspiratörerna 
http://www.dansinspiratorerna.se               

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s