Föräldrainformation gällande ändrad dokumentation i skolan

Nationellt har beslutats att minska och förenkla lärares administrativa arbete så att mer tid kan frigöras för undervisning och kunskapsuppföljning.
Ändringarna innebär att kravet på skriftliga individuella utvecklingsplaner avskaffas i årskurs 6–9 i grundskolan. Därför skickas det inte hem några skriftliga omdömen inför jullovet i år. Information om hur det går för eleven i skolan ges muntligen vid utvecklingssamtal minst en gång per termin i kombination med betyg.
Skriftliga individuella utvecklingsplaner i årskurs 1–5 i grundskolan ska upprättas en gång per läsår, i stället för varje termin. Därför skickas det inte hem några skriftliga omdömen inför jullovet i år. Även här hålls utvecklingssamtal minst en gång per termin där skolan muntligen informerar vårdnadshavarna om hur det går för eleven i skolan.

/Rektor