Stängda skolor måndag 1 mars

Följande text är från Varbergs kommun sida-
För uppdaterad information håll koll på länken här:

Stängda skolor och begränsad verksamhet i förskolor

Viktigt meddelande till vårdnadshavare med barn i kommunens förskolor och skolor.
De kommunala grundskolorna och gymnasieskolan Peder Skrivares skola i Varbergs kommun hålls stängda måndagen den 1 mars som en säkerhetsåtgärd på grund av snömassorna. Eleverna ska därför vara hemma.

Förskolor och skolbarnsomsorg (fritids) kommer enbart att ha inomhusaktiviteter fredagen den 26 februari och måndagen den 1 mars. Under rådande omständigheter vädjar barn- och utbildningsförvaltningen därför till föräldrar med barn i dessa verksamheter att om möjligt hålla sina barn hemma.

Enligt väderleksprognosen ska ett väderomslag ske till mildare väder. Detta kan eventuellt komma att medföra en ökad risk för snöras samt nedfallande istappar. För att minska risken för att människor skadas hålls skolorna stängda på måndag. Under helgen kommer serviceförvaltningen att jobba med åtgärder för säkerheten på förskolor och skolor. Alla anställda är i tjänst som vanligt.

Vi uppmanar alla som måste vistas i närheten av skolor och förskolor att vara ytterst uppmärksamma och försiktiga för att undvika skador.

OBS!
Beslut om vidare stängning av grundskolorna och gymnasieskolan Peder Skrivares skola kommer att tas av barn- och utbildningsförvaltningen på måndag den 1 mars.

Kommunens webbplats kommer att uppdateras kontinuerligt.