Gymnasievalets datum

Gymnasievalet

Augusti till februari läggs den mesta tiden på eleverna i åk 9 och deras gymnasieval. Jag har information om gymnasieprogrammen ute i klasserna, jag har möten kvällstid dit både elever och föräldrar är välkomna och jag erbjuder alla elever ett enskilt vägledningssamtal. Föräldrar som vill ställa mer frågor är välkomna att höra av sig till mig och boka tid för samtal om så önskas.

Under hösten är det också ”gymnasiemässa” och besöksdag på gymnasiet, allt för att ge eleverna information så att de kan fatta ett självständigt och väl underbyggt beslut inför gymnasievalet.

Valet till gymnasiet görs via webben. Alla elever får en personlig kod för att kunna gå in och göra sitt val. Valet kan ändras hur många gånger som helst fram till 1 februari. Efter det går det inte att göra något på Internet, utan då får ändringar göras på blankett efter samtal med SYV. SPARA KODEN som används vid valet!! Den kan vara bra att ha efter slutantagningen om man vill gå in och titta på Internet. Bl a kan man där bevaka eventuell reservplats

Omval kan göras om det finns goda skäl och efter samtal med SYV. Det är viktigt att ditt omval känns rätt och är noga genomtänkt och därför kommer du inte att få välja om redan i februari…;) Förutom samtal med SYV ska du skriva ett brev och motivera varför du vill göra bytet.

Så här görs intagningen:

Ditt höstbetyg skickas till intagningskansliet

Januari

Du gör din ansökan till gymnasiet på http://intag.kommunen.varberg.se/inloggning.asp eller gå int på Peder Skrivares hemsida och Intagning. Lösenord får du från din SYV efter jullovet. Sidan kommer att stängas runt 1 februari (exakt datum får du reda på av din SYV) och innan dess måste du ha gjort ditt val.

Februari

Du ska lämna en papperskopia av din ansökan till din SYV. Målsman ska ha skrivit under blanketten, annars räknas inte ditt val.

Mars

Under mars eller i början av april månad får du veta hur du ligger till om intagningen skulle göras på ditt höstterminsbetyg.

Du kan göra kompletteringar i ditt val om du har särskilda skäl

Ditt slutbetyg skickas till intagningskansliet

Juli

Runt den 1 juli får du besked hem i brevlådan om vilken utbildning som du har kommit in på. Du måste svara om du vill gå på utbildningen eller inte!